راهکار اقتصاددان کردستانی برای حل مشکلات اقتصادی کشور

سرویس کردستان- «بایزید مردوخی» اقتصاددان کردستان معتقد است: برای تغییر در وضعیت اقتصادی نیازمند برنامه مدیریت تغییر هستیم و در این صورت می‌توان به بهبود اوضاع امیدوار بود.

سرویس کردستان- «بایزید مردوخی» اقتصاددان کردستان معتقد است: برای تغییر در وضعیت اقتصادی نیازمند برنامه مدیریت تغییر هستیم و در این صورت می‌توان به بهبود اوضاع امیدوار بود.
حسن  معروف پور حسن معروف پور

به گزارش زریان مکریان ، ​​​​​​​بایزید مردوخی در گفت‌وگو با خبرگزاری خبرآنلاین در پاسخ به این پرسش که بهتر است در شرایط کنونی برای این‌که تیم اقتصادی دولت بهتر عمل کند، نهادگراها روی کار باشد یا لیبرال‌ها؟ در واقع اقتصاد کشور بهتر است دست چه جریان فکری بیفتد؟ اظهار داشت:‌ نمی‌توان چنین چیزی را مطرح کرد، بلکه برای سامان دادن به وضعیت اقتصادی باید برنامه مدیریت را تغییر دهیم و این موضوع باید مدنظر قرار گیرد.

این کارشناس اقتصادی افزود: برای این کار باید متنی را آماده کرد که پیش‌بینی‌ها لازم در آن شده باشد و زمینه مطالعه برای مدیریت تغییر در آن فراهم شود و در نهایت براساس آن مدیریت تغییر را دنبال کرد.

وی تصریح کرد: باید به این موارد در برنامه مدیریت تغییر توجه جدی شود و براین اساس این برنامه ارائه شود.

اقتصاد کشور برنامه مدیریت تغییر می‌خواهد

این کارشناس اقتصادی عنوان کرد: برای سامان دادن به وضعیت اقتصاد محتاج تغییر هستیم و همه صاحب‌نظران در دولت و مجلس و همه دلسوزان اقتصاد و کشور باید تغییر را پذیرفته و دنبال کنند.

مردوخی ادامه داد: تغییر در اقتصاد برنامه می‌خواهد و سلیقه‌ای نیست و باید دانست که با استیضاح و برکناری وزیر و سپردن امور به شخصی دیگر در این سمت نمی‌توان انتظار تغییر داشت، بلکه این شیوه، درست شبیه کاری است که هر رییس قبیله‌ای می‌تواند آن را انجام دهد.

وی خاطرنشان کرد: توصیه بنده به کسانی که در مورد اقتصاد حرف می‌زنند، چه نهادگرا و چه لیبرال این است که هر کدام برنامه‌های خود را برای برنامه مدیریت تغییر به ملت ارائه دهند، زیرا بدون همراهی ملت و تنها با همراهی مجلس نمی‌توان انتظار تغییر داشت.

ریشه مشکلات اصلاح شود

مردوخی در پاسخ به این پرسش که اقتصاد را باید به اقتصاددانان و یا مدیران اجرایی سپرد،‌ تاکید کرد: هر گروهی که برنامه برای مدیریت تغییر داشته و شایسته‌تر باشد، ‌می‌تواند این کار را انجام دهد، بنابراین ربطی به اقتصاد‌خوانده بودن و یا مدیر اجرایی بودن صرف ندارد، بلکه داشتن برنامه مدون و علمی و همچنین شایستگی از عوامل موثر در این مسیر است.

وی گفت: در دنیای امروز و در هر کشور و حتی کمپانی‌های بزرگ و کوچک نیز افراد برای تصدی امور باید برنامه‌های خود را به صورت مدون ارائه دهند در غیر این صورت نمی‌توان انتظار اصلاح و تغییر امور را داشت.

این کارشناس اقتصادی بیان کرد: اینکه فردی صرفا اقتصاددان، ‌مجری، ‌نهادگرا و یا لبیرال باشد و بخواهد اقتصاد را تغییر داده و مدیریت کند، اصلا درست و منطقی نیست.

مردوخی تصریح کرد: تا زمانی که ریشه مشکلات اصلاح نشود، نمی‌توان انتظار داشت تلاش‌ها به نتیجه برسد. در کنار آن نیز باید توجه داشت تغییر مدیران و وزرا و... نمی‌تواند منجر به بهبود اوضاع و وضعیت اقتصادی کشور شود.